HVAD HANDLER SSL OM?

SSL (Secure Sockets Layer) er den teknologi, som laver et krypteret link mellem en webserver og en browser – det som du måske genkender som hængelåsen i search-baren. Dette link sørger for, at al data, som overføres mellem webserveren og browseren, er beskyttet og privat. Videoen her giver et meget simpelt indblik i, hvordan SSL fungerer, og hvis du er mere interesseret i et dybere indblik, bør du tage et kig på denne artikel.

HVORFOR ONLINE FORHANDLERE BØR SÆTTE SIG IND I SSL: BRANCHENS NYE STANDARD

SSL er efterhånden en standardteknologi på mange websites heriblandt særligt på webshops, eftersom disse håndterer kunders personfølsomme datasæt såsom kreditkortoplysninger, personlige identifikationsoplysninger og login-oplysninger. Vi har i løbet af det foregående år set virksomheder som Google og PayPal etablere SSL som norm og til tider endda som et krav. Det er eksempelvis påkrævet at have SSL på sit site, hvis man vil benytte Google Shopping Feed. Vi i Vaimo anbefaler på det kraftigste, at man installerer et SSL certifikat.

Hvad et SSL certifikat kan betyde for dig:

  • Et boost af troværdighed på og omkring dit website
  • En sikring af din virksomheds fremtid
  • Forbedrede placeringer i søgemaskiner
  • Beskyttelse af dit website mod digitale angreb

FORSKELLIGE TYPER AF SSL

Der findes flere forskellige parametre, når det kommer til at vælge det rigtige SSL-certifikat, og vi har samlet dem i et overblik her, så du hurtigt og nemt kan orientere dig i de forskellige typer.

KRYPTERINGSNIVEAU

De fleste virksomheder tilbyder forskellige niveauer inden for kryptering, men vi anbefaler en 256-bit kryptering, hvor det er muligt. De fleste systemer kan i dag godt håndtere at køre med en 256-bit kryptering, og denne er efterhånden også standardkrypteringen hos SSL-udbyderne.

CERTIFICERINGSOPLYSNINGER / AUTHENTICATION

De oplysninger, der er lagret i certifikatet, er af afgørende betydning, når det kommer til forskellige niveauer af certifikater. Flere af de versioner, der ligger i den lavere pris-ende, beskytter udelukkende navnet på domainet – og selvom det ofte er tilstrækkeligt, bør de virksomheder, der ønsker et ekstra lag af beskyttelse, overveje at vælge et certifikat, som også sikrer virksomhedens vigtige oplysninger. Dette sikrer nemlig, at data fra dit website ikke kommer fra andre end dig, og dine kunder kan derfor være sikre på ikke at være sårbare over for phishing angreb. Hvis det er afgørende for dig, at certificeringen ikke tager lang tid, bør du vide, at den basale certificering kan foretages på kun minutter, hvor mere avancerede certificeringer ofte kræver forretningsoplysninger og endda juridisk rådgivning, og det kan ende med at tage længere tid.

Premium Extended Validation SSL certificeringer tilbyder en udvidet validation, en nyere funktionalitet som ændrer farven i search-baren (ofte til en grøn tone når en bruger besøger et sikkert site), og som ligeledes viser virksomhedens navn i search-baren. Selvom denne feature ligger i den dyrere ende af prisskalaen, er det en simpel måde at forsikre besøgende om, at de befinder sig på et sikkert site.

GARANTI

Det hænger oftest sådan sammen, at jo mere du betaler for dit SSL certifikat, jo bedre garanti får du også på dækning i tilfælde af, at noget skulle gå galt.

TID FOR UDSTEDELSE AF CERTIFIKAT

Den mængde af tid, det tager at tilvejebringe dit SSL certifikat, afhænger af niveauet af den beskyttelse, du har betalt for. Lavpris certificeringer, som ikke kræver den store indgriben, er automatiserede og kan hurtigt installeres, hvor de lidt dyrere certifikater kan tage dage og måske oven i købet uger at installere.

BROWSER KOMPATIBILITET

Stort set alle SSL-udbydere udbyder en 99% browser-garanti, men det er vigtigt også at teste på andre devices som eksempelvis mobiltelefoner. Selvom det er sjældent at støde på udfordringer med kompatibilitet på mainstream devices, kan der opstå et problem, hvis din kundegruppe benytter ikke-standardiserede devices.

SSL OG MAGENTO

Magento-platformen tillader fint en opsætning af SSL. Denne opsætning sker dog ikke direkte i Magento men på den server, hvor shoppen/sitet kører. I Magento er SSL nemt at aktivere som funktion, når først det er sat op, fordi det fungerer som en indstilling man kan krydse af, så ens URL indeholder https i stedet for blot http.

Hvis du er kunde hos Vaimo og interesseret i at anskaffe dig et SSL certifikat til dit site, så tøv endelig ikke med at kontakte os, for så vil vi hjælpe dig med den helt rigtige løsning til dit site.

København

Vesterbrogade 10, 2
1620 København
T: +45 70 277 333
M: info@vaimo.dk

Kolding

Bramdrupskovvej 20C
6000 Kolding
T: +45 70 277 333
M: info@vaimo.dk

Vaimo – Core of Commerce

Vaimo er en strategisk partner og full-service leverandør indenfor e-handel og omni-channel retail. Vi hjælper virksomheder verden over med at øge omsætningen, minimere omkostninger og vinde markedsandele gennem sammenhængene digitale løsninger på tværs af B2C og B2B. Vaimo er en ledende Magento partner, med mere end 300 medarbejdere i 11 lande.