Med 3D Secure mindsker du risikoen for svindel

HVAD ER 3D SECURE?

3D Secure er en fællesbetegnelse for sikkerhedsstandarderne Verified by Visa og MasterCard SecureCode, der er udviklet af Visa og MasterCard.

3D Secure føjer et ekstra sikkerhedstrin til betalingsforløbet på din shop. Det foregår ved, at kunden modtager en éngangskode på sms, som indtastes umiddelbart efter, at kunden har indtastet sine kortoplysninger.  3D Secure gælder kun internationale betalingskort og kan derfor ikke benyttes ved betaling med Dankort.

 

3 DOMAIN

Navnet “3D Secure” refererer til 3 Domain Server, som angiver de tre involverede parter i 3D Secure-teknologien:

  • Online forhandleren som er den sælgende part i den pågældende handel

  • Forhandlerens bank

  • Udstederen af det kort, der anvendes i transaktionen

Ordningen beror på en kollektiv indsats og er lige nu den mest up to date beskyttelsesmetode mod online svindel.


FORDELENE VED 3D SECURE

Når en betaling er gennemført med 3D Secure, er kundens sikkerhed væsentligt forhøjet, og du er bedre beskyttet i tilfælde af svindel. Du hæfter nemlig ikke for et eventuelt tab, når 3D Secure indgår i betalingsforløbet på din shop. Det er kortindehavers bank, der påtager sig risikoen, når der er brugt 3D Secure - og har du i øvrigt overholdt indløserens krav, kan du ikke modtage en indsigelsessag.

Vi i Vaimo anbefaler derfor, at du bruger 3D Secure.

Med 3D Secure får du:
  • Et ekstra lag af beskyttelse til din webshop

  • Normalt er det dig som online forhandler, der risikerer et tab i forbindelse med svindel, men med 3D secure overgår ansvaret til den bank, der har udstedt det pågældende kort. Denne fordel er i sig selv det, som får de fleste virksomheder til at implementere 3D Secure

  • Tiltrækning af kunder: Nogle af dine potentielle kunder går formentlig uden om e-handel, fordi de frygter svindel. Her kan 3D Secure teknologien skabe tryghed og gøre dine potentielle kunder til betalende kunder.

Bemærk dog, at der kan være forskellige regler i de enkelte indløsningsaftaler. Derfor bør du kontakte din indløser direkte for at høre nærmere.

 

.. OG ER DER SÅ ULEMPER VED 3D SECURE?

I udlandet er forbrugerne bekendte med 3D Secure og er derfor trygge ved at bruge det. I Danmark er 3D Secure ikke lige så udbredt endnu blandt forbrugere, og derfor er der en risiko for, at dette ekstra lille trin i betalingsprocessen kan gøre kunden utryg og usikker.

Desuden skal du være opmærksom på, at når kunden skal igennem 3D Secure-trinnet, foregår det i et vindue, som er designet anderledes end selve betalingsvinduet - det kan godt være anledning til forvirring hos kunden. Det betyder ganske enkelt, at der er risiko for, at nogle kunder forlader deres køb, når de bliver bedt om at indtaste en 3D Secure-kode.

 

Det er imidlertid en sjælden hændelse men betyder, at du i værste fald kan gå glip af omsætning, når det gælder danske kunder. Det er dog til kundens eget bedste og en vigtig sikkerhedsforanstaltning for alle parter, og vi anbefaler derfor, at du alligevel bruger 3D secure.Comments